Som arbetsgivare är det viktigt att erbjuda sina anställda en trygg löneservice där man betalar ut löner i tid på ett tryggt sätt. Det är också viktigt att du uppmuntrat anställda att prata om lön. Det är ett ämne som länge varit tabu, men som inte borde vara det.

För att vara attraktiv som arbetsgivare och få nöjda anställda så är en pålitlig och trygg löneservice såsom https://aditro.com/sv/loneservice/. Detta är fördelaktigt för både anställda och för arbetsgivare, då dessa kan känna sig lugna med att lönen blir utbetald utan problem och arbetsgivare i sin tur slipper administrativt arbete.

Viktigt att lönen blir utbetald i tid

Det är något som får anställda att känna förtroende till sin arbetsgivare. Att lönen betalas ut i tid och att de stämmer att eventuella utlägg är med och att allt överlag ser bra ut. Det är ju trots allt därför man jobbar, för att få lön. Om man som arbetstagare dessvärre inte skulle få sin lön i tid gäller det att konfronterad arbetsgivaren snabbt om varför, tipsar Unionen på sin sajt. Det är viktigt att du har alla avtal på plats för att minska risken för ekonomisk skada för din egen del. Kräv att du ska få lönen snabbt och gå inte med på att vänta, skulle det vara så att eventuell konkurs ligger till grund för att inte lönen sitter på anställdas konto ännu så är risken liten att man ens får se pengarna om man går med på att vänta.

Löneskam och löneförhandling

Det är vitkigt för arbetsgivare att jobba mot för att anställda ska känna sig tryggare och mer bekväma på arbetsplatsen är att bryta tabun kring löner. Faktum är att det fortfarande finns mycket skam i att prata om lön med kolleger, läs mer. Det lönar sig däremot för anställda att prata lön med varandra, Stämningen blir bättre med transparens och det kan bli lättare att påverka sin egen lönesituation. Annat som också är viktigt är att våga stå upp på sin löneförhandling och förhandla på rätt sätt, något som det tipsas om i denna artikel från Metro.