Intel har valt att lämna PC-världen bakom sig och stänger också därför dörren för sina Developer Forum, IDF – och det betyder kortsagt: ingen konferens i Kina, och ingen konferens i San Fransisco.

9971399-intel-sign-at-corporate-headquartersIntel är inte lika fokuserade på PC längre vilket är något som nu tydligt märks av. IT-jätten har nämligen valt att lägga ned sin intressanta konferens för deltagarna i form av utvecklare som nu stänger sina portar efter hela 20 år i branschen. IDF konferensen är nämligen inte något man längre vill satsa på då företaget de senaste åren har breddat sin produktkatalog som nu är allt längre ifrån PC, vilket var deras tidigare storsatsning. Istället fokuserar man på, skriver ComputerSweden, mikrokontroller för ”internet of things”, andra sorters lösningar för trådlös kommunikation och lagringsprodukter – så framtiden kommer därför vara mindre, mer fokuserade och mer nischade konferenser.

”Konferensen har tidigare ofta vart platsen för nya lanseringar där inte minst ny processorarkitektur presenterarats årligen. Men att varje år presentera ny arkitektur har visat sig vara en allt tuffare utmaning. På senare år har de drabbats av förseningar och lanseringen av nya chipp har dragit ut på tiden.”

Citatet ovan, kommer även från ComputerSwedens artikel, är förklaringen till att man lägger ned och i framtiden kommer vi troligtvis se fler nischade event istället för konferenser från Intels sida när de vill presentera nya produkter. Men företaget är långt från ensamma om denna förändring ska man komma ihåg. Även företag såsom Apple, Microsoft och andra stora it-företag börjar luta mer åt event framför stora konferenser. Den troligaste synen i framtiden är därför inte stora konferenser i olika städer världen över utan troligtvis är det mindre event som kommer dyka upp här och var under året – men det får vi alltså se i framtiden.