Alla företag behöver någon form av stöd och hjälp när det gäller ekonomin, vilket skapar många arbetstillfällen. Med en bra ekonomiutbildning öppnas många dörrar och det finns goda chanser till jobb efter avslutade studier. Enligt en ny undersökning ligger ekonomiutbildningar på tredje plats vad gäller bästa avkastningen efter examen.

ekonomiSom ekonomikonsult kan man hjälpa företag med ekonomin på alla nivåer. Man kan finnas som en stödpelare för företagets ekonomi och även lyckas påverka till en förbättring och bra lösningar. Alla företag behöver alltid någon form av hjälp när det gäller ekonomi och redovisning. Det finns med andra ord många arbetstillfällen om man satsar på att bli ekonomikonsult.

Som man skriver om i en pressrelease visar en ny Sifo-undersökning att även många nyföretagare känner en ekonomisk otrygghet. Det är många som känner sig osäkra om hur man ska klara sig om man skulle bli sjuk under en period. Detta leder till att en av fyra svenskar väljer bort drömmen om att starta och driva eget. Som ekonomikonsult kan man ändra på detta genom att agera stöd, speciellt i uppstart av företaget då utgifterna brukar vara höga och inkomsterna mindre.

Hur blir man ekonomikonsult?

Det finns många vägar att gå där den bästa grunden är en bra utbildning. Som man skriver om på Dagens Industri är ekonomiutbildningar faktiskt en av de utbildningar som ger mest avkastning efter avslutade studier. Bäst avkastning ger utbildningar till läkare och jurister, men på tredje plats hittar vi ekonomiutbildningar.

Det finns mängder av olika ekonomiutbildningar, alla med olika inriktning och bredd. Här nedan listas några tips på utbildningar som kan ligga till grund för att få rollen som ekonomikonsult.

  • http://www.efl.se/program/ekonomi/ har bra utbildningar som skapar arbetsmöjligheter direkt efter examen.
  • De flesta högskolor och universitet i landet erbjuder olika ekonomiprogram att välja mellan. Det är årligen väldigt högt tryck under ansökningsperioden, vilket ökar kraven på den sökande för att lyckas ta en plats.
  • Dagens Affärer kan man även läsa om vilka av världens alla ekonomiutbildningar som är bäst att ha på sitt CV. Världens toppuniversitet inom ekonomi är Harvard University, London Buisness School och det franska universitetet INSEAD.

Lyckas man avsluta någon av dessa utbildningar kan man helt enkelt vara säker på att det finns många jobb att välja mellan.