Ett ekobrott är allvarligt och kan ge hårda påföljder enligt svensk lagstiftning. Nu är en kristdemokrat och tillika riksdagsledamot misstänkt för bedrägeri.

 

Något som då och då inträffar i näringslivet, är ekobrott. Ett allvarligt brott som också kan straffas hårt med svensk lagstiftning. Om du är misstänkt för brott har du rätt till en försvarsadvokat och du har även rätt att begära vem som ska försvara dig, till exempel en av experterna på Olsson Lilja Advokater. Det är en nystartad advokatbyrå i Stockholm men med advokater som har 25 års erfarenhet av just brottmål. Inte minst inom ekobrott.

I behov av en försvarsadvokat

En som är i behov av en advokat är ingen mindre än den numera före detta riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD). Hon utreds nämligen för ett misstänkt bedrägeri, och den särskilda åklagarkammaren i Malmö håller i utredningen. Åklagaren Joakim Sander säger i Dagens Nyheter att uppgifterna kring det misstänkta bedrägeriet är tydliga, klara och konkreta, varpå han är skyldig att inleda en utredning. Caroline Szyber har enligt uppgifter låtit skattebetalarna stå för hennes familjs kostnader vid hela tre tjänsteresor, även om summorna är förhållandevis små. Men den totala summan för de tre resorna är på omkring 35 000 kronor, något som tidningen Aftonbladet har avslöjat.

Samtidigt har Kristdemokratledamoten Caroline Szyber bett om ursäkt via ett blogginlägg för de fel och misstag hon har begått och att hon aldrig haft för avsikt att vare sig lura någon eller sko sig på skattebetalares bekostnad. Hon har också betalat tillbaka den del av en viss hotellkostnad, som hon lät skattebetalarna stå för, den var hennes sambo på 800 kronor av totalt 3 200 kronor. Hon har även beslutat sig för att betala för alla tre resor på omkring 35 000 kronor, just för att det inte ska råda några tvivel om att hon gjort rätt för sig och verkligen betalar tillbaka för sig. Det skriver hon även på sin blogg.